Jämför pris på testamente - Skriv ditt testamente online!

Jämför pris på testamente

För att hjälpa dig avgöra vem du vill anlita för att skriva ditt testamente har vi sammanställt information från de tre största aktörerna på marknaden. Testamente.se (oss), Lexly.se och och Familjensjurist.se. Vi rekommenderar både Lexly.se och Familjensjurist.se. Detta är enbart en jämförelse av priser.

Vi har inte tagit mindre aktörer som juristbyråer, eftersom det är omöjligt för oss att veta om de håller en hög kvalité eller inte. Vi har heller inte tagit med Advokatbyråer trots att de är kontrollerade av Advokatsamfundet och oftast håller en hög kvalité. Deras priser är oftast mycket högre och därför någon de flesta vänder sig till för mer komplicerade ärenden, exempelvis arvstvister. Inte för testamente. Det återspeglas i det faktum att ingen advokatbyrå i Sverige har en noterbar marknadsandel för testamenten.

Om du vill att en jurist ska skriva ditt testamente

Sammanställningen ovan visar priserna för när du vill att en jurist ska skriva ditt testamente manuellt. Både Lexly.se och Familjensjurist.se har elektroniska tjänster där ni fyller i er information och får ert testamente skapat automatiskt. Deras jurister läser inte igenom testamentet och det finns därför en viss risk för fel. Men tjänsterna är billigare.

Om du vill att ett datorprogram ska skapa ditt testamente automatiskt

Även om en jurist skriver ditt testamente hos oss, har tagit med oss själva i sammanställningen ovan så att ni kan jämföra priserna. 

Värt att notera här är att Familjensjurist.se inte tillåter er göra ändringar i ert testamente när det väl skapats. Det innebär att ni svarar på ett antal frågor i deras program, får ert testamente skapat, men saknar möjlighet att ändra på något och skapa ett nytt. Detta är inte idealt då man ofta kan skriva ett personnummer fel, slinta på tangentbordet eller bara vill ändra på något när man väl läst igenom det skapade testamentet.

Lexly.se har löst detta med fria uppdateringar/ändringar i 14 dagar när ni använder deras verktyg. Vilket är tillräckligt för de flesta. Lexly.se är också fokuserade på automatisering av juridiska tjänster och deras program håller en högre kvalité Familjensjurist.se (än så länge). För Familjensjurist.se är automatiserade lösningar en väldigt liten del av deras verksamhet.